ZalaiHírlap - Kocamuri: móka és kacagás

Nagykanizsa -– – Pálinka felismerés, macifröccs ivás időre, Bálint napi szerelem teszt és mókás szlalomozás az Erzsébet téren. Az előző évekhez hasonlóan kreatív feladatok várták az egyetemista és középiskolás csapatokat a Pannon Egyetem Nagykanizsai (PEN) kampuszán tegnap megtartott a 11. Kocamurin.

 Varázskonyha Kocamuri közben

–- Dezső, a közel 160 kilós disznó már pénteken darabokban megérkezett -– mesélte Fenyvesi Károlyné Éva a kollégiumban működő Varázskonyha vezetője. – Már rutinos segítőimmel viszonylag gyorsan dolgoztunk, elkészült a májas és hajdinás hurka valamint a kolbász.

A többi húst is gondosan előkészítette a maroknyi csapat, de tegnapra így is maradt munka bőven. A disznótoros menübe került még zalai húsoskáposzta, pörkölt, rántott szelet, pecsenye, sült káposzta és újdonságként a résztvevők megkóstolhatták a Miklósfai Répafesztiválon 2. helyet szerzett füstölthúsos répát hajdinás húsgombóccal.

Miközben a rotyogott a vacsora, a kollégiumban a fiatalok a hagyományos kocatúrára hangolódtak, forralt borral, de többek csomagjában kerítésszaggató pálinka is lapult.
–- Ebben talán még gumicsizma is van, elég rossz az íze, de felmelegít –- mondta Kántás Ádám. a Pengék fantázianevű csapat kapitánya. – Az egyedülálló kanizsai Kocamurin mindig jó a hangulat, izgalmasak a feladatok. Ide nevezni kell.

Ezúttal egyetlen középiskola, a Mező-gimnázium nevezett, ahonnan két együttes, a Margaréta és az Alfa szerepelt. Utóbbi az egyik feladat során 39 kanizsai szoborról készített képet, míg egyikük, Balázs Márk, fél liter macifröccsöt (málnaszörp, vörösbor, szóda) öntött le a torkán tíz másodperc alatt.
–- Az előző évekhez képest némileg átszabtuk a programot: a balesetveszélyes buszmosást töröltük -– mondta Árva Regina a szervező Kollégiumi Intéző Bizottság elnöke. – Szerencsére a visszajelzések alapján az új feladatok jól vizsgáztak.

A Kocamurin taroltak az egyetemisták. A versenyt a Hurka Team nyerte, megelőzve a Lokomotív és a Szilvásbukták, mert szeretem elnevezésű gárdákat. A nap fénypontjaként este a diákok és az oktatók együtt falatozhattak Dezsőből, majd a táncparkett következett hajnalig.

 

Benedek Bálint