V. Országos Fánkfesztivál

Néhány héttel a répafesztivál után újabb nagy fába vágta fejszéjét varázskonyha csapatunk, beneveztünk az V. Országos Farsangi Fánkfesztiválra. Bár az ötlet nem tőlünk származott, némi rábeszéléssel hagytuk magunkat meggyőzni, hogy ott a helyünk.
Időt, fáradtságot nem kímélve készültünk a versenyre, hiszen nem könnyű eldönteni, hogy milyen fánkkülönlegességekkel szabad elindulni egy ilyen nagyszabású megmérettetésen. Végül 7 fajta fánkot választottunk ki, ezek próbasütése után 5 fajta fánkot neveztünk a versenyre, a különleges fánkok kategóriájába. Gyorsan eljött a nagy nap, egy keményen átdolgozott éjszaka és 2 órányi alvás után elindult maroknyi csapatunk a verseny helyszínére, ahol fáradtan, de annál lelkesebben, álltunk helyt egész nap. Amikor este 6 órakor már minden fánkunk elfogyott és az eredményhirdetésen meghallottuk a nevünket nem hittünk a fülünknek, és mégis, igen a MI csapatunk emlékérmet nyert! Leírhatatlan volt az örömünk, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy első alkalommal sikerünk lehet, hiszen 36 csapat 59 fajta fánkkal indult.

Csapatunk a következő fánkokat készítette: kókuszos banánfánk csokoládéöntettel, mandulalikőrös, fahéjas fánk mandulás cseresznyelekvárral, rózsafánk áfonyahabbal, mazsolás túrófánk rumos baracklekvárral vagy eperdzsemmel, sajtkrémes fánk.

A kimerítő, de mégis kellemes nap végén eszünkbe jutottak Jókai Mór szavai "Csak az tudja, hogy meddig mentünk el, aki azt látta, hogy honnan indultunk el".

{phocagallery view=category|categoryid=13|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1|imageordering=9}